Obec Miřetice
rozšířené vyhledávání

Tisková zpráva - Pardubický kraj

Silnice z Miřetic na Smrček se dočká opravy ještě letos

Pardubický kraj pokračuje v obnově silnic II. a III. tříd, kterých má ve svém majetku přes 3 100 kilometrů. Vedle velkých projektů za desítky a stovky milionů korun nezapomíná ani na silnice III. třídy. Jednou z nich je dvoukilometrový úsek z Miřetic směrem na Smrček v oblasti zvané Na Perku. Oprava, která by měla začít v listopadu, vyjde kraj na částku přesahující sedm milionů korun.

„Na základě našeho jednání se starostou Včelákova Janem Pejchou jsme vytipovali tento dvoukilometrový úsek silnice III. třídy směrem od křižovatky ze Smrčku směrem na Miřetice přes oblast zvanou Na Perku. Silnice je několikrát záplatovaná a rozhodně si úpravy zaslouží, a to i s ohledem na nedaleké pietní území Ležáky. V tuto chvíli předpokládáme, že by měla oprava, kterou bude zajišťovat naše Správa a údržba silnic Pardubického kraje, vyjít na částku přesahující sedm milionů korun. Dodavatel stavby by měl práce zahájit na začátku listopadu s tím, že obnova asfaltobetonových vrstev vozovky potrvá přibližně tři týdny,“ dodal hejtman Netolický.

Datum vložení: 22. 9. 2021 15:56

google-play-downloadapp-store-download

-Rozklikávací rozpočet-

Klikací rozpočet

Interaktivní a velmi snadno ovladatelný informační zdroj o hospodaření pro občany

-Teploměr-

20.10.2021 22:56

Aktuální teplota:

13,3 °C

Vlhkost:

75,2 %

Rosný bod:

9 °C

Interaktivní mapa

mapa

O obci Miřetice

Obec Miřetice se nachází v okrese Chrudim, kraj Pardubický. V obci žije 1200 obyvatel. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1325. V současnosti je tvořena osmi osadami: Bošov, Čekov, Dachov, Dubová, Havlovice, Krupín, Miřetice, Švihov. Největší soustředění obyvatelstva je v Miřeticích. Zde má sídlo obecní úřad, mateřská a základní škola, pošta a ordinace soukromých lékařů - praktického lékaře pro dospělé, dětského lékaře, zubního lékaře a gynekologa. Trvale obydlených domů je 345, k individuální rekreaci je využíváno 175 objektů.